Irishof 3.81

4.9 star(s) from 35 votes
Kapelsestraat 37
Kapellen, 2950
Belgium

About Irishof

Irishof Irishof is a well known place listed as School in Kapellen ,

Contact Details & Working Hours

Details

Basisschool Irishof is gelegen in een bos, met speelplaatsen met speeltuigen en ook speelvelden met gras. Heerlijk om tijdens de speeltijden te fietsen, te ravotten, te voetballen, … In het bos kunnen de kinderen samen met de leerkrachten de natuur ontdekken. Dit gebeurt ook onder leiding van natuurgidsen. Op ons domein bevinden zich onder meer talloze boomsoorten, een vijver en enkele kasteeltjes.

Basisschool Irishof maakt deel uit van de scholengroep Forum. Samen met kinderdagverblijf Het Zonnetje, de Middenschool, het Koninklijk Atheneum en het Internaat Heidehof voor meisjes en jongens vormen zij Campus Irishof, waar je kind van 0 tot 18 jaar terecht kan voor degelijk onderwijs.

Onze basisschool wordt bestuurd door de directie en een adviserende schoolraad. In de schoolraad zetelen 3 ouders (rechtstreeks verkozen door de ouders van de scholen), 2 gecoöpteerde leden, 3 leerkrachten en de directeur van de school.

De basisschool Irishof verstrekt onderwijs aan de kinderen volgens het officiële leerplan.

Het ervaren personeel begeleidt de leerlingen en gebruikt moderne methoden voor het aanbrengen van de leerstof. Niet alleen de kennis wordt ontwikkeld. Wij hechten ook groot belang aan de opvoeding. Beleefdheid, eerbied voor volwassenen en bezittingen van anderen, enz. zijn punten die worden beklemtoond.

Onze school zorgt ook voor een uitstekende voorbereiding op het werkelijke leven. De kinderen worden opgevoed in een echte sfeer van verdraagzaamheid en eerbied voor ieders overtuiging.

Naast de kennis en de opvoeding komt ook sport regelmatig aan bod. Wij nemen regelmatig deel aan de sportactiviteiten in andere scholen en halen elk jaar meerdere eerste plaatsen in verschillende sporttakken.

In onze kleutertuin wordt de kleuters geleerd om te gaan met andere kinderen, hun handigheid en zelfredzaamheid worden aangescherpt en ze worden degelijk voorbereid op het eerste leerjaar van de lagere school. In samenwerking met het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) helpen wij de kleuters met de overgang naar het eerste leerjaar en de leerlingen van het zesde leerjaar met de overgang naar de middenschool.

Door differentiatie werken de kinderen in de klas op eigen niveau en tempo. De leerlingen die moeilijkheden hebben met de leerstof kunnen door de taakleraar worden bijgewerkt.