Internaat aan de ijzer 2.87

1 star(s) from 1 votes
Kaaskerkestraat 22
Diksmuide, 8600
Belgium

About Internaat aan de ijzer

Internaat aan de ijzer Internaat aan de ijzer is a well known place listed as School in Diksmuide ,

Contact Details & Working Hours

Details

Jongeren of ouders zoeken soms een internaat verbonden aan een school met specifieke opleidingen (slagerij, hotel, ...), waar men een vaste dagstructuur (gezonde mix tussen studeren en ontspanning) of met een aangename groepssfeer waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Soms heb je een specifieke zorgvraag (studieproblemen, medische problemen, ...), werken ouders in een onregelmatig arbeidsregime of heeft de gezinssituatie (gescheiden ouders, nieuw samengestelde gezinnen, eenoudergezinnen) nood aan ondersteuning tijdens moeilijke periodes en is men op zoek naar een objectieve partner die ondersteuning kan bieden in de opvoeding van het kind of de jongere.
Daarom bieden wij in ons internaat een duidelijke structuur en dagverloop in een aangename groep waar de jongere zichzelf kan zijn en zich ten volle kan uitleven. Een optimale ontwikkeling van de sociale vaardigheden binnen een veilige en gecontroleerde omgeving waar de jongeren steeds begeleid worden door een team van opvoeders die een luisterend oor en warmte aanbieden en waar de leerlingen verblijven in vol pension en overnachten in éénpersoonskamers.
Met onze drie kerngedachten “optimaal studieklimaat”, “zinvolle vrijetijdsbesteding” en “verzorgde maaltijden” stelt het internaatsteam als doel de jongeren op te voeden tot vrije en eerlijke mensen die een fundamenteel vertrouwen hebben in hun eigen kunnen, die een open geest hebben voor wat om hen heen gebeurt, die op een beleefde manier mondig zijn om hun mening kenbaar te maken en die een eigen, verantwoorde keuze kunnen die getuigt van emotionele en ethische bewogenheid
Ons internaat is slechts voor een deel het verlengde van een school. Het is vooral een plaats waar elk kind met al zijn problemen, niet enkel de schoolse, kan thuiskomen en opgevangen wordt.

Info en inschrijvingen : www.internaat-aan-de-ijzer.be – 051/51 92 61 – beheerder@internaat-aan-de-ijzer.be