Hondenweide Tienen 2.88

3.3 star(s) from 6 votes
Getestraat
Tienen, 3300
Belgium

About Hondenweide Tienen

Hondenweide Tienen Hondenweide Tienen is a well known place listed as Outdoors in Tienen , Pet Services in Tienen ,

Contact Details & Working Hours

Details

Volgens het politiereglement moet een hond verplicht aan de leiband gehouden worden in België. Maar een hond is ook een dier dat zich moet kunnen uitleven door te rennen en te spelen. Een hondenweide is de ideale plaats waar je hond zich samen met andere honden kan uitleven. Met een oppervlakte van 3.000 m² is de weide in Tienen één van de grootste hondenloopweides in de provincie. Ze bevindt zich langs het fiets- en wandelpad Schottepad (bereikbaar via de Getestraat) te Tienen: http://goo.gl/maps/jHuPG -> Schottepad, Getestraat, 3300 Tienen

Enkele voordelen op een rij:
- honden kunnen ravotten met andere honden
- het zorgt voor het behoud van groen en minder hondenpoep in de stad
- het is een plaats waar de honden loskunnen van de lijn
- hondenbaasjes kunnen hun ervaringen en inzichten met elkaar uitwisselen
- de hondenweide is een goed alternatief voor mensen die geen of een kleine tuin hebben

De honden kunnen er vrij rondlopen, maar het is zeker niet de bedoeling dat de weide een hondentoilet wordt. De baasjes hebben ook hier de verantwoordelijkheid om de hondenpoep op te kuisen.

Uiteraard wordt van de eigenaar van de hond verwacht dat zijn hond voldoende gesocialiseerd is en dat de eigenaar zijn hond onder controle heeft. Niet alle mensen kunnen het met elkaar vinden, en dit geldt ook in de hondenwereld. Als je hond niet goed gesocialiseerd is kan je even rondwandelen in de omgeving en wachten tot de weide vrij is. Op die manier kunnen incidenten vermeden worden en heeft iedereen plezier!

Verder vind je op deze pagina ook informatie over enkele andere hondenweides in de buurt.