VIVES HBO5 Verpleegkunde Waregem - Tielt 3.81

Vijfseweg 2
Waregem, 8790
Belgium

About VIVES HBO5 Verpleegkunde Waregem - Tielt

VIVES HBO5 Verpleegkunde Waregem - Tielt VIVES HBO5 Verpleegkunde Waregem - Tielt is a well known place listed as School in Waregem , Education in Waregem , Nursing in Waregem ,

Contact Details & Working Hours

Details

Zorg dragen voor zorg
Als school hebben we de opdracht studenten te begeleiden in hun leerproces om competente verpleegkundigen te worden. We laten ons hierbij leiden door een sterk vertrouwen in de kracht van mensen.

Ons engagement is christelijk geïnspireerd. Onze waarden en keuzes vinden hun fundament in een holistische mensvisie, in het evangelie, een christelijke visie op mens en wereld, de eigen geest van het katholiek onderwijs en van de congregatie van de Zusters van het Geloof.
Vanuit die bronnen wordt een uniek project aangereikt dat nooit af kan zijn, maar dat richting geeft aan ons handelen en zijn, en dat alle participanten van de school mobiliseert, en met elkaar verbindt.

De school is een fijnmazig netwerk van studenten, personeelsleden, verpleegkundigen, beleidsmakers (intern/extern), de gemeenschap. Binnen het netwerk bouwen we een cultuur van zorg en samenwerking uit. Deze cultuur vraagt openheid, ontvankelijkheid, respect, creativiteit, vertrouwen. Al wie bij de school betrokken is, gelooft dat het professioneel bezig zijn een persoonlijk leertraject vormt dat door reflectie en handelen voortgestuwd wordt.

De relaties binnen dit netwerk zijn dynamisch omdat ze aanzetten tot het opnemen van verantwoordelijkheid voor de cultuur van zorg en samenwerking.
Ze zijn wederkerig omdat élke participant tot deze verantwoordelijkheid, ten aanzien van zichzelf en de andere, wordt opgeroepen.

Precies omdat mensen individueel zo sterk van elkaar verschillen, omdat de oproep vanuit elke andere zo anders is, is onze opdracht niet in algemeen geldende normen te vatten. Waar normen niet bevrijdend maar beklemmend aanvoelen, durven we het meetbare, het observeerbare te doorbreken om ons te kunnen richten op de andere, vragende, kwetsbare persoon. Visie primeert op procedures.

Bijgevolg is ook het antwoord dat de school biedt, uniek. Het leertraject kan individuele accenten krijgen, die een objectieve, gemeenschappelijke grond vinden in de opdracht van de school: studenten opleiden tot competente verpleegkundigen. Al wat studenten dichter bij de realisatie van deze doelstelling brengt, zijn we aan elkaar verschuldigd.