Ground Control Gin 4.08

5 star(s) from 70 votes
Boekhoutstraat 28
Pepingen, 1670
Belgium

About Ground Control Gin

Ground Control Gin Ground Control Gin is a well known place listed as Food/beverages in Pepingen , Manufacturing in Pepingen ,

Contact Details & Working Hours

Details

100% natuurlijke gin, vanaf ruwe grondstoffen: tarwe, mais, appels en aardappelen. Eerlijk, zuiver, zachter en veel voller. Geniet van echte smaken.

In onze hoeve-distilleerderij, gelegen tussen de heuvels van het Pajottenland en de Zennevallei, werken bewust niet met neutrale, smaak- en geurloze, industriële alcohol maar zijn we een echte warme stokerij waarbij de beginnen vanaf echte landbouwgrondstoffen. Daardoor zijn we bijna uniek in de wereld.

Bij de creatie van onze gins hielden we dus geen rekening met rendement en commerciële aspecten. We willen dat u de oorsprong van de alcohol écht kan proeven. Zo geeft de aardappel-alcohol een vollere en zachtere smaak, beetje ‘romig’ zelfs, mais geeft een zoetere ervaring, tarwe gaat terug naar de oude jenever en van de jonagold appels kan u een fruitigere en toch pikantere gin verwachten.

Ground Control heeft vier gins op de markt. Telkens met een andere grondstof die voor de alcohol zorgt en ook ander botanicals. Dit zorgt voor vier heel verschillende gins, elk met hun typisch karakter.

We verwerken tot wel 30 kruiden in onze gins, naast de typische jeneverbes, de koriander en de kardemom zult u ook citrussmaken herkennen evenals vlierbloesem, lindebloesem, iriswortel, citroengras … tot Bergamot, algen en zwarte thee.
En dit natuurlijk in combinatie met de zachtheid en het aroma van Belgische bio-aardappelen, appels, tarwe of mais. We distilleren minstens 5 maal en meteen met alle kruiden samen, hierdoor worden de aroma’s opgenomen door de alcoholdampen.

Dit garandeert de fijnere en zachtere smaken.
We gebruiken de meest verse kruiden die zoveel mogelijk in eigen streek werden gekweekt.

Grond Control Gins zijn perfect helder, doe er ijs bij en hij wordt ‘cloudy’. Het bewijs dat we enkel met échte, verse kruiden werken.

We stellen u de fles voor: hij staat een beetje scheef want het mag wel eens om te lachen zijn. Bekijk hem als een raket die u naar de sterren stuurt, Ground control…!

Geniet van een eerlijk product, ambachtelijk gemaakt en gebotteld en dit met respect voor de natuur.