GC Ten Weyngaert 4.33

4.9 star(s) from 10 votes
bondgenotenstraat 54
Vorst, 1190
Belgium

About GC Ten Weyngaert

GC Ten Weyngaert GC Ten Weyngaert is a well known place listed as Non-profit Organization in Vorst , Community Center in Vorst ,

Contact Details & Working Hours

Details

Ten Weyngaert is het Nederlandstalig gemeenschapscentrum van Vorst en maakt samen met 21 andere Nederlandstalige gemeenschapscentra in Brussel deel uit van Cultuurcentrum Brussel.

In Ten Weyngaert zijn de Nederlandstaligen en de Nederlandstalige verenigingen kind aan huis. Tegelijkertijd vormt het gemeenschapscentrum de ruimte waarin Nederlandstaligen in alle openheid andere (taal)gemeenschappen ontmoeten en er mee samenwerken.

Ten Weyngaert wil de leefkwaliteit van de stad bevorderen en neemt de maatschappelijke diversiteit als uitgangspunt. Ze ijvert voor een duurzame samenleving en stimuleert de participatie van bewoners in de gemeente en de gebruikers van het gemeenschapcentrum. Ze ondersteunt hiervoor gemeenschapsvormende projecten en dynamieken van bewoners.

In de ontwikkeling van het culturele aanbod voor kinderen en volwassenen staan ontmoeting, zelfontplooiing en ontwikkeling van sociaal-culturele competenties centraal.