Fris Gemixt 3.12

4.9 star(s) from 34 votes
Begijnenstraat 39
Turnhout, 2300
Belgium

About Fris Gemixt

Fris Gemixt Fris Gemixt is a well known place listed as Non-profit Organization in Turnhout ,

Contact Details & Working Hours

Details

WIE ZIJN WIJ

Fris Gemixt is een vereniging, bestaande uit een groep enthousiaste jongeren en jongvolwassenen die aan de hand van doe-participatie wil werken rond het begrip diversiteit.

Onze groep is ontstaan vanuit een ongerustheid voor de wijze waarop onze huidige samenleving redeneert. Nog al te vaak constateren we dat onverdraagzaamheid, discriminatie en racisme in grote mate aanwezig zijn. Waarom zien we vooral het negatieve en zijn we blind voor het positieve?

Uit statistieken van de stadsmonitor blijkt dat er maar 39,8 % van de Turnhoutse inwoners positief staat tegenover diversiteit (2014, http://www.stadsmonitor.be/houding-tegenover-diversiteit). Als we dit vergelijken met de cijfers van 2011 dan zien we een povere stijging van maar 0,5 %, en dat op drie jaar tijd. We geloven dat onwetendheid & een beperkte aanraking met andere culturen hier de oorzaak voor is.

Waarom werken rond het thema ‘diversiteit’? Omdat die diversiteit meer en meer onderdeel van onze samenleving uitmaakt. Na Antwerpen, Brussel & andere grootsteden wordt ook de Kempen stilaan geconfronteerd met die groeiende diversiteit. Dit is een positief gegeven en een kapitaal dat we zeker goed moeten benutten. Dit mag echter geen reden zijn om passief te blijven en hier niets mee te doen. Integendeel, diversiteit is een feit en dat moeten we omarmen! Zolang dat laatste niet gebeurt geraken we niet vooruit.

Daarom zien we het als onze opdracht een krachtige bijdrage te leveren aan gemeenschapsvorming waarbij dialoog en samenwerking centraal staan. Dit willen we doen door het organiseren van bewustmakende activiteiten en projecten met een boodschap!

Als diverse groep willen we samen met jullie het positieve vieren!