Foto en Film - Bart Van Lerberghe 2.41

5 star(s) from 2 votes
Grote Markt 2
Diksmuide, 8600
Belgium

About Foto en Film - Bart Van Lerberghe

Foto en Film - Bart Van Lerberghe Foto en Film - Bart Van Lerberghe is a well known place listed as Photographer in Diksmuide ,

Contact Details & Working Hours

Details

„Als je huis afbrandt en je kan maar één ding redden van je inboedel, wat zou je dan kiezen?” Opvallend veel mensen beantwoorden deze vraag met „Mijn fotoalbum!”. En terecht want in zo’n album zitten al de mooie herinneringen en hoogtepunten van ons leven samengevat in een aantal leuke foto’s.
In deze tijd van smartphomes en vluchtige selfies vergeten we wel eens hoe belangrijk het is om de foto’s te bewaren voor het nageslacht. Zodat we later aan de kleinkinderen kunnen laten zien dat we net dezelfde guitige blik in de ogen hadden, wat onze passies waren tijdens onze jeugd of hoe grappig de mode vroeger wel was.
Er wordt meer gefotografeerd dan ooit, want we hebben de foto-app van onze smartphone steeds bij de hand. Maar deze foto’s zijn zo vluchtig; als het meevalt worden ze een paar keer bekeken en dan op de harde schijf van de computer geparkeerd, waar ze in de vergetelheid geraken. Bovendien hebben alle smartphones - goedkope of dure, met om het even hoeveel pixels - één ding gemeen: ze hebben een breedhoeklens en als je daarmee iemand van dichtbij fotografeert krijg je een lelijke vervorming van het gezicht met een dikke neus en kleine oortjes tot gevolg.
Onze herinneringen verdienen beter. Daarom is het nodig foto’s te maken met een degelijk fototoestel, met zoomlens. Dat hoeft niet eens een professioneel model te zijn, een compackt toestel van een A-merk is voldoende om mooie foto’s te maken. De beste foto’s kun je dan laten afdrukken en in een fotoalbum bewaren, voor de generaties die er aankomen…
Maar het allerbeste is natuurlijk om af en toe eens een fotoshoot te laten maken door een vakfotograaf. Door zijn technische kennis en ervaren oog krijgt hij op de foto wat je zelf meestal niet lukt.
Deze facebook pagina is bedoeld om voorbeelden en inspiratie te geven om de foto-herinneringen in eer te herstellen en weer de plaats te geven die ze verdienen.