Eskimofabriek 4.52

3.8 star(s) from 206 votes
Wiedauwkaai 25
Gent, 9000
Belgium

About Eskimofabriek

Eskimofabriek Eskimofabriek is a well known place listed as Concert Venue in Gent , Event Venue in Gent , Company in Gent ,

Contact Details & Working Hours

Details

De oudste gebouwen van de Eskimofabriek, waaronder de Grote Fabriek, de Kleine Fabriek en de Promenade dateren van het einde van de negentiende eeuw. De gebouwen die van de straat zichtbaar zijn, maakten voorheen eveneens deel uit van een fabriek - 'Usines Cotonnières Indienneries Belges' - die zich uitstrekte tot aan de prachtig gerestaureerde historische torens aan de Vynckier fabrieken.
De fabriek werd gefragmenteerd bij het faillissement van de Usines Cotonnières, maar het gebouw van de huidige Eskimofabriek werd gered, opgeknapt en aangepast rond 1970 voor de activiteiten van de Firma De Groote met haar bekende Eskimo.

In 1996 verhuisde Eskimo naar Melle, waardoor de gebouwen een tijdje leeg stonden. De organisatoren van de Eskimo-fuiven zagen hun kans om het historisch pand enkele malen per jaar om te vormen tot een succesvolle evenementenhal. Begin 2000 was 'Eskimo' uitgegroeid tot een megafestival bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Van de bekende Gentenaars "the brothers Dewael" tot internationale vedettes als Saint Germain traden er op.

Begin 2005, na het indienen van de nodige vergunningen, is de restauratie van de Eskimofabriek aangevat, opdat deze zou voldoen aan de wettelijke normen inzake brandveiligheid en milieu. De intense samenwerking tussen Eskimofabriek en de Stad Gent resulteren in de omvorming tot een uitzonderlijke locatie voor uw uniek evenement.

Kortom, een bewaard gebleven stukje geschiedenis in de negentiende-eeuwse gordel, waarvan we hopen dat ze zal bijdragen tot de verdere uitbouw en uitstraling van onze mooie Gentse stad.