Den Appel 2.1

4.7 star(s) from 3 votes
Leernsesteenweg 221
Bachte-Maria-Leerne, 9800
Belgium

About Den Appel

Den Appel Den Appel is a well known place listed as Bar in Bachte-Maria-Leerne ,

Contact Details & Working Hours

Details

Geert Teeuws, de nieuwe uitbater van Den Appel, is geen nieuwkomer in de horeca. "Ik heb altijd een frituur gehad in Eeklo, De Kroon, maar daar ben ik vorig jaar mee gestopt", vertelt hij. "Ik ken de eigenaar van het café, Jean-Pierre De Wilde, goed en hij wou heel graag dat iemand het café nieuw leven kwam inblazen en ik zag dat wel zitten. Ik droomde al langer over mijn eigen café. Mijn grootmoeder Agnes Engels baatte 55 jaar lang, van 1938 tot 1993, De Vier Wegen uit in Boekhoute (nu eetcafé 't Spoor, red.). Ik kwam daar als kind vaak over de vloer en daar heb ik de smaak te pakken gekregen. Ik ben ook van nature een sociale mens. Ik heb intussen al goede contacten met enkele stamgasten van de vroegere Den Appel. De Deinse postbode Steve Walker kwam hier spontaan over de vloer om kennis te maken en om wat tips te geven over hoe het café vroeger was."

De voorbij weken was Teeuws al druk bezig om het café in de Leernsesteenweg een grondige opfrisbeurt te geven. "De gevel krijgt een nieuwe verflaag en er komen mooie zwarte lichtreclames aan de buitenkant", zegt Teeuws. "Binnen komen er nieuwe, rode stoelen en tafels en een likje verf om alles een frisse uitstraling te geven. De huispils was vroeger Bockor, maar deze verandert naar Estaminet van Palm, een zachte maar zeer lekker pils."

"De bedoeling is dat Den Appel weer een echt dorpscafé wordt, waar iedereen welkom is", gaat Teeuws verder. "Zo kan bijvoorbeeld de lokale kaartersclub hier 's morgens terecht en in het weekend wil ik opnieuw een uitvalsbasis zijn voor de lokale jeugd. Vroeger kwamen de jongeren hier eerst eentje drinken om daarna uit te gaan en dan opnieuw naar hier om de avond af te sluiten. De muziek pas ik aan aan het aanwezige cliënteel. Ik zal elke dag open zijn van 10 uur 's morgens tot wanneer de laatste de deur achter zich toetrekt, behalve op dinsdag. Nu woon ik nog in Eeklo, maar het is wel de bedoeling dat ik verhuis naar het café. Ik hoop dat ik op 1 april de deuren kan openen."

Francis De Weirt van de vzw Leerne kermis is alvast opgetogen dat het café in het dorpscentrum weer opengaat. "Den Appel zal het dorp weer doen opleven. Ook voor onze jaarlijkse kermis tijdens het laatste weekend van augustus is dit goed nieuws. De afgelopen twee jaar hielden wij zowel de Klok als Den Appel zelf open en het laatste jaar passeerde er op zondag zo'n duizend man. Met de hulp van Geert kunnen we nu ook weer lokale verenigingen op dit centraal punt bij elkaar krijgen. Leernedorp zal wat meer leven, maar zonder dat de rust van de buurtbewoners daarbij verstoord wordt."