De Schipperskapel 4.38

4.7 star(s) from 43 votes
Komvest 38
Brugge, 8000
Belgium

About De Schipperskapel

Contact Details & Working Hours

Details

Dit deel van de Schippersschool is gebouwd in 1924-1926 naar het ontwerp van architect Alphonse De Pauw (1867-1937). Het gebouw vormt een onderdeel van een lang en intensief verhaal dat alles met de inzet van de kapucijnen te maken heeft. Vanaf januari 2013 komt er opnieuw leven in het gebouw...

De kapel (17 m x 8 m) en het triclinium (de voormalige eetzaal van de paters) worden verhuurd voor kleinschalige vergaderingen en culturele evenementen.


Peter Monbailleu is al heel zijn leven gebeten door cultuur en besloot op het juiste moment zijn schouders onder het project te zetten. Met zijn jaren ervaring in de culturele business en een goede neus voor promotie hadden we een sterke basis om de kapel te renoveren.
Jelle Van Hulle is kunstenaar met een grote voorliefde voor fotografie en videokunst en was direct de geknipte persoon om als curator van het project een wilde mix van fotografen en kunstenaars een platform te bieden.

De tandem met Peter en Jelle ontstond enkele maanden voor de opening van De Schipperskapel en direct klikte het perfect. Het botsen van commerciële en culturele ideeën zorgde voor een eclectische mix waarvan de beide heren het ontstaan niet meer kunnen van herinneren.