De Piepauw speelpleinwerking 3.81

5 star(s) from 20 votes
Doornstraat
Poperinge, 8970
Belgium

About De Piepauw speelpleinwerking

Contact Details & Working Hours

Details

We zijn ook altijd open op betaalde feestdagen.

Het eindfeest is dit jaar op donderdag 31 augustus. Voor meer info ga zeker langs op de site.


We werken met een moni-team van ongeveer 50 mensen. Dit zijn vrijwilligers die tegen een kleine vergoeding hun vakantie op het plein willen doorbrengen. De meesten bezitten een attest van animator in het jeugdwerk. Ieder jaar komen er ook nieuwe moni’s bij, zodat we onze groep en ook onze kijk kunnen verbreden.
De werking zelf is opgesplitst tussen de kleuterwerking, een 6+ werking een een 12+ werking.

Kleuterwerking
Kindjes zijn welkom bij ons vanaf het moment dat ze zindelijk en proper kunnen zijn. Zo komen ze bij de kleutertjes terecht, en kunnen hier blijven tot ze ongeveer 6 jaar zijn, en dus rijp zijn om naar de groten over te stappen. De kleutertjes zitten op een apart terrein, en hebben een apart moni-team dat alleen vergadert, en ook zelf activiteiten organiseert. Alles op maat voor de kleintjes dus, met aangepaste speeltuigen, activiteiten..

6+ werking
Vanaf 6 jaar kan men dus overstappen naar de grote. Daar worden de kinderen wat vrijer gelaten in hun keuze en krijgen ze de mogelijkheid om kampen te bouwen en creatief om te springen met het bouwmateriaal dat voorhanden is. Het terrein van de grote is dan ook aanzienlijk groter dan van de kleuters, zodat ze heel wat ruimte hebben, en er ook leuke spelletjes kunnen georganiseerd worden doorheen heel het speelplein.

12+ werking
Vanaf de leeftijd van 12 jaar kunnen ze overstappen naar de 12+ werking. De jongeren kunnen tijdens de werking zelf kiezen of ze deelnemen aan de 12+ werking of liever meedoen met de activiteiten van de 6+ werking. Aan hun motivatie en deelname is een beloningsysteem gekoppeld. Wie zich volwassen gedraagt en goed meewerkt om de 12+ werking goed te doen draaien, kan mee op een leuke activiteit die op hun leeftijd gebaseerd is. Dit tegen een een spotprijsje.
Enkele voorbeelden van mogelijke activiteiten: cinema, bowling, painball, nachtspel + overnachting op het speelplein, dropping, enzoverder...