De Knijf 2.51

4.4 star(s) from 13 votes
Edingsesteenweg 51
Gooik, 1755
Belgium

Contact Details & Working Hours

Details

Papier- en boekhandel de knijf:

U kan bij ons terecht voor al uw kantoor en schoolbenodigdheden, voor het printen, kopiëren en afwerken van uw eindwerk of thesis, cartriges voor de meest courante printermodellen, kado ideeën en gadgets, stempels, wenskaarten, kleine lederwaren, diverse tijdschriften en kranten, boeken en strips en natuurlijk ook voor alle producten van de Nationale Loterij en Euro Millions en allerhande rookwaren.


Digitale print drukkerij de knijf:

In 1899 startte Theofiel O met zijn zussen een drukkerijtje in een bijgebouw van de parochiezaal waar nu zaal Familia staat. Er was in die tijd nog geen elektriciteit, dus werden de twee machines aangedreven door een stoommotor. Alle drukwerk zoals brochures, visitekaartjes, folders werden telkens met de hand geplooid en afgewerkt. Naarmate de jaren verstreken verhuisde de stichter nog tweemaal. De drukkerij zou jaren (van 1908 tot de zomer van 1995) als zeer gekende handelszaak gevestigd zijn in de Dorpsstraat 25 te Gooik. In 1932 sloot Theofiel O een akkoord met Louis De Knijf, vader van Jef. De overname werd weliswaar uitgesteld tot na de Tweede Wereldoorlog.

De zaak, inmiddels in de handen van zoon Jef en zijn echtgenote Jeanne, bleef floreren waardoor het pand in de Dorpsstraat ook te klein werd. Na 85 jaar besloot men een nieuw pand op te trekken.

Sinds 19 augustus 1995 vindt u de zaak aan de Edingsesteenweg 51 en wordt vandaag de dag nog steeds geleid door twee dochters van Jef, met name Marleen en Hilde De Knijf.

Digitale print

Bij drukkerij De Knijf kan u terecht voor allerhande drukwerk zoals folders, flyers, postkaarten, visitekaartjes, affiches, briefpapier, brochures en nog veel meer in hoogwaardige offset- en briljante digitale drukkwaliteit.

Drukkerij De Knijf is een groene onderneming, alle drukwerk wordt geprint op FSC-gecertificeerd papier, met andere woorden papier afkomstig van verantwoord bosbeheer.

Uitgeverij Het Pajottenland:
Het pajottenland is een veertiendaagse reclame en advertentieblad uitgegeven in de pajottenstreek. Reeds meer dan 100 jaar actief met een oplage van 60000 exemplaren is de pajotten. http://www.hetpajottenland.be