De Drie Dorpen Ruiter-en Menroute 2.65

5 star(s) from 4 votes
Bosstraat 1
Bocholt, 3950
Belgium

About De Drie Dorpen Ruiter-en Menroute

De Drie Dorpen Ruiter-en Menroute De Drie Dorpen Ruiter-en Menroute is a well known place listed as Sports Venue in Bocholt , Sports Venue & Stadium in Bocholt ,

Contact Details & Working Hours

Details

Het onstaan van De Drie Dorpen Route.

In de late zomer van 2006 na een trektocht door onze Limburgse bossen, is er de vraag gesteld door een aantal paardenvrienden of het mogelijk zou zijn om een jaarlijks paardenevenement te organiseren. En jawel na enkele vergaderingen zijn we gestart met onze eerste recreatieve ruiter-en menroute en dit op 11 maart 2007.

Voorwaarde was: de route moest zo eenvoudig mogelijk te bewegwijzeren zijn. De deelnemers zo weinig mogelijk wachttijden opleggen. De onkosten zo laag mogelijk houden. Samengevat: eenvoudig zonder veel poespas en alleen maar rijplezier voor paard, ruiter en menner.

In die periode kregen wij onverwacht hulp van toerisme Bocholt en toerisme Peer, die op dat ogenblik de plaatselijke ruiter-en menroute Equidroom aan het bewegwijzeren waren. Toerisme Limburg ontwikkelde op dat ogenblik: Ruiter-en menroutenetwerk Limburgse Kempen met het alom geprezen knooppuntensysteem. Dit alles maakte veel van onze doelstellingen mogelijk.

Nu nog een naam en een datum voor deze geboorte. Datum werd vastgesteld op de zondag van de 10e week, elk jaar opnieuw. Nu nog een naam, deze is gevonden onder de noemer van De Drie Dorpen, omdat de route altijd minstens door drie kerkdorpen loopt. In Bocholt is dat Reppel en Kaulille, in Peer Grote-Brogel.

10 maart 2006 was het eerste evenement met 145 deelnemers, een schot in de roos. 18 maart 2012 waren er 290 deelnemers, deze ruiter-en menroute is steeds blijven groeien, dit met dank aan de deelnemers. Het concept van De Drie Dorpen blijft in al deze jaren hetzelfde.