Dansstudio Creart 2.77

5 star(s) from 30 votes
Trudo Sporthal Sint-Jansstraat 26
Sint-Truiden, 3800
Belgium

About Dansstudio Creart

Contact Details & Working Hours

Details

De eerste danspassen in onze school werden gezet in 1984, onder leiding van mevrouw Arlette Nolens. Zij ondernam alle mogelijke stappen ter bevordering van de dans in Sint-Truiden en omgeving. Zij nam alle verantwoordelijkheid op zich tot juni van het jaar 1999.

In september 1997 stelde zij Dominique Lauwers aan als één van haar lesgevers. Zij was toen net afgestudeerd aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Na twee jaar als dansdocente voor de school, liet mevrouw Nolens – in alle vertrouwen – de dansschool over aan Dominique Lauwers.

Dominique Lauwers startte in september 1999 op zelfstandige basis en zo kreeg de school meteen een nieuwe naam.
Dansstudio Cre@rt was geboren. Inmiddels is ook haar jarenlange doel bereikt en valt de volledige afdeling ‘klassiek ballet', dat tot juni 2002 een dansdiscipline was binnen Cre@rt, nu onder de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Truiden o.l.v. directeur Geert Lavrysen. Hierdoor blijft er een continue samenwerking tussen beide scholen bestaan.
De tweejaarlijkse dansvoorstellingen van dansstudio Cre@rt, onder artistieke leiding van Dominique Lauwers, verlopen dan ook altijd i.s.m. haar leerlingen uit de balletafdeling aan de academie.

Op die manier bezorgen zij het ruime publiek steeds een totaalspektakel, waarin alle dansdisciplines
en leeftijden op een artistieke manier tot hun recht worden gebracht.