Creafant vzw 2.96

5 star(s) from 12 votes
Armenlos 1
Oudenaarde, 9700
Belgium

About Creafant vzw

Creafant vzw Creafant vzw is a well known place listed as Non-profit Organization in Oudenaarde , Camp in Oudenaarde ,

Contact Details & Working Hours

Details

Creafant is de creatieve vzw die volop de kaart trekt om kinderen op een creatieve manier plezier te laten beleven.
We gaan actief aan het werk vanuit de fantasie van onze jonge cliënten en brengen hen in contact met verschillende thema’s via workshops, themakampen of theater.

Creafant staat synoniem voor creatief, krachtig en kindvriendelijk en verwijst eveneens naar de fantasie die iedereen wel ergens in zich heeft. Gelukkig maar! Wie herinnert zich niet de dolleuke tekenopdracht uit het derde leerjaar waarbij je de gekste beesten mocht creëren? Een dromedil, labragaai of salamikker... Bij ons is het een creafant geworden, met oranje olifantje als uithangbord!

Olifanten zijn immers echte groepsbeesten en helpen elkaar waar nodig, spelen super graag en kunnen af en toe eens goed gek doen. Soms zijn ze ook boos, dan weer dolgelukkig en zelfs eens verliefd. Maar bovenal zijn ze ongelofelijk creatief:

Echt gebeurd: Een groep tamme olifanten ging steevast 's nachts stiekem bananen pikken in de uitgestrekte plantages. Het eetfestijn duurde nooit lang, want steeds werden ze verraden door de bel die mensen hen hadden omgedaan. Elke nacht opnieuw werd het smakelijke gesmul abrupt afgebroken door de plantagebewakers... Tot op een nacht… toen het wel erg muisstil bleef in de velden. De olifanten waren dat verraderlijke geklingel rond hun hals hartgrondig beu en vonden er niks beter op dat die klepeldingen vol te proppen met… modder! Gedaan met dat vervelende lawaai, geen bemoeizuchtige mensen meer die werden gealarmeerd en smullen maar!

De kracht van creafant bestaat erin dat we met een gemotiveerde ploeg kinderen op sleeptouw nemen in hun eigen avontuur.

Spring dus op onze rug, laat je fantasie de vrije loop en ga op stap met creafant!