Communaute Hellenique Bruxelles 4.3

4.6 star(s) from 13 votes
Rue de Suede 37 Saint-Gilles
Brussels, BE-1060
Belgium

About Communaute Hellenique Bruxelles

Communaute Hellenique Bruxelles Communaute Hellenique Bruxelles is a well known place listed as Organization in Brussels ,

Contact Details & Working Hours

Details

Η Ε.Κ.Β. είναι φορέας όλων των Ελλήνων των Βρυξελλών, ανεξάρτητος από κρατικές, κυβερνητικές ή θρησκευτικές αρχές. Φορέας υπερκομματικός, συνεργάζεται πάντοτε στα πλαίσια της Εθνικής μας ιδιαιτερότητας και μακραίωνης πολιτιστικής και πολιτισμικής μας παράδοσης, με όλες τις δημοκρατικά εκλεγμένες Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών στοχεύει καταρχήν στην με κάθε τρόπο προώθηση των πάσης φύσεως αιτημάτων των Ελλήνων της περιοχής της, σαν μετανάστες αλλά και σαν τμήμα του ελληνικού λαού καθώς και την ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής τους δραστηριότητας καθώς και η διατήρηση και καλλιέργεια της πολιτιστικής τους ταυτότητας και των δεσμών τους με την Ελλάδα όσο και με την χώρα όπου ζουν.

Η κοινότητα προσδοκεί να εκπροσωπεί τα μέλη της ενώπιον κάθε ελληνικής και βελγικής ή άλλης πολιτικής,διοικητικής, θρησκευτικής ή άλλης αρχής και ενώπιον κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου.

Η ΕΚΒ φροντίζει για την επαφή και επικοινωνία των Ελλήνων της μείζονος περιοχής Βρυξελλών (AGGLOMERATION DE BRUXELLES).

Ιδιαίτερο μέλημα της Ε.Κ.Β. είναι η διατήρηση και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας που αποτελεί μέσο για την σύνδεση των Ελλήνων μεταξύ τους και ιδιαίτερα για την επαφή της νέας γενιάς με την πατρίδα.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων η Κοινότητα δραστηριοποιείται με διάφορες μορφές όπως με την οργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις, διαλέξεις , εκθέσεις εορταστικές εκδηλώσεις, αθλητικούς, μορφωτικούς και ψυγωγικούς ομίλους ,χορευτικό γκρούπ, Επιτροπή Νεολαίας και άλλες εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη πρόνοια δίδει στην παιδεία και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας με την προσφορά μαθημάτων ελληνικών ετησίως

Η ΕΚΒ συμμετέχει στην Ο.Ε.Κ.Β. και επιδιώκει την ανάπτυξη σχέσεων με συνδικάτα με σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς για την προώθηση των στόχων της. Ιδιαίτερα επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργασίας με μαζικούς φορείς Ελλήνων μεταναστών σε άλλες χώρες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών