Chiro Uidekrij Gooik 3.33

4.2 star(s) from 5 votes
Bronnenweg 10
Gooik, 1755
Belgium

About Chiro Uidekrij Gooik

Chiro Uidekrij Gooik Chiro Uidekrij Gooik is a well known place listed as Community Organization in Gooik , Youth Organization in Gooik ,

Contact Details & Working Hours

Details

Ben je 6 jaar of ouder en heb je wel eens zin in spannende avonturen, leuke spelletjes en een heleboel nieuwe vriendjes? Wel, dan moet je zeker verder lezen...

Eerst even inleiden...

De drijvende kracht achter het plaatselijke Chirogebeuren is een ± 14 hoofden tellende leidingsploeg. Deze diverse groep twintigers heeft minstens een gemeenschappelijke interesse: de Gooikse jongeren (en natuurlijk ook die van de omstreken) iedere keer opnieuw een meer dan aangename zondagnamiddag te bezorgen.

Omdat kinderen zich voortdurend verder ontwikkelen en we elke leeftijdscategorie een aangepast programma willen voorschotelen, is elke nationale Chirogroep onderverdeeld in 6 afdelingen.

Deze zijn: Jojo’s/ribbels (6 tot 8 jaar), Speelclub (8 tot 10 jaar),
Rakkers ( 10 tot 12 jaar), Toppers ( 12 tot 14 jaar), Kerels ( 14 tot 16 jaar)
en ten slotte de Aspi’s ( 16 tot 18 jaar).

Het Chirojaar begint net als een schooljaar in september. Dat is dan ook de enige overeenkomst, Chiro is vooral veel leuker.

Bij de Chiro is het bovendien mogelijk om je eender welke zondag aan je eerste Chiropassen te wagen, want misschien ben je er nu nog niet onmiddellijk klaar voor. Geen nood dus, kom na een maandje ofzo eens meespelen en wij zijn er zeker van dat je je rot zal amuseren. Wel is het aangewezen om je reeds op jonge leeftijd aan te sluiten zodat er samen met je vriendjes een echte hechte groepssfeer kan opgebouwd worden.

Om een idee te geven welke activiteiten er zoal gepland worden, krijg je hieronder een lijstje met slechts enkele van onze jaarlijkse ‘bezigheden’.

- Bosspelen
- Sinterklaas vergeet ons nooit
- Kerstfeest
- Afdelingsdag (jongsten)
- Afdelingsweekend (oudsten)
- En natuurlijk als uitsmijter van elk chirojaar: een onvergetelijk bivak!

Een Chironamiddag vindt plaats op zondag van 14u tot 17u. Voor de oudsten (vanaf toppers) duurt dit alles tot 18u als het winteruur van toepassing is en tot 18u30 gedurende het zomeruur.

Onze lokalen zijn gelegen in Gooik-centrum (Bronnenweg 10), naast het Altenbergeplein.  Wij hebben een prachtig domein ter onzer beschikking dat uitgerust is met een speelweide, een speeltuin met zwembad, een kiosk en een speelbrug. Dit alles ingekaderd in een boomrijke omgeving, wat men wel eens een bos durft noemen.

Meer info? WWW.CHIROUIDEKRIJ.BE