Challenge gym 2.82

4.9 star(s) from 9 votes
Borgerhout, 2140
Belgium

About Challenge gym

Challenge gym Challenge gym is a well known place listed as Sports Club in Borgerhout , Stadium, Arena & Sports Venue in Borgerhout ,

Contact Details & Working Hours

Details

Bij Challenge Gym gaat het ons om het creëren van sportieve uitdagingen op maat om tegemoet te komen aan de verschillende noden en wensen van de klant waarbij er ook ruimte wordt gemaakt om met allerlei thema’s aan de slag te gaan. Vanuit deze invalshoek werken we bij Challenge Gym telkens via 4 soorten Challenges namelijk:
1. circuittraining (mixed group, women only group & kids)
2. outburst (sport als uitlaatklep 18+)
3. Ge-durft (assertiviteitstrainingen via sport, 13j+)
4. black-box (flexibele trajecten op maat)

Bij ons staat kwaliteit en ondersteuning bovenaan onze prioriteitenlijst. Wij geloven dat een duwtje in de rug soms net datgene kan zijn wat velen nodig hebben en ‘Together we can do it!’.

1. CIRCUITTRAINING CHALLENGE (9j+):
Bij onze circuittraining ligt de nadruk op het trainen van het hele lichaam aan de hand van een fullbody-workout. Een parcours van variërende oefeningen wordt uitgestippeld waarna de deelnemer deze telkens in setjes binnen een bepaalde tijdspanne uitvoert. Ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, zij die willen afvallen of liever in groep willen sporten.Iedereen sport op eigen tempo waardoor er geen instapniveau wordt verwacht.
!! Vanaf oktober 2017 starten we met circuittraining voor KIDS !!

2. OUTBURST CHALLENGE (18+)
Zit je met wat opgestapelde frustraties van je drukke werkweek of andere situaties en heb je geregeld nood aan een uitlaatklep? Via de Outburst-groepstrainingen werken we aan het fysieke maar verruimen onze focus ook naar het mentale ‘feel good’ aspect door telkens kort, explosief en uitdagend te trainen. Aan de hand van een circuit bestaande uit cardio, kracht en invloeden vanuit de gevechtssport pushen we jou, telkens opnieuw, om tot het uiterste te gaan. Start of eindig je dag dus met een boost en voorzie jezelf van de nodige energie om aan al je belemmeringen/uitdagingen tegemoet te komen.

3. 'GE-DURFT' CHALLENGE (13j+)
Steeds vaker groeit de nood om met jongeren aan de slag te gaan rond allerlei thema’s waaronder bijvoorbeeld sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Jongeren geloven vaak onvoldoende in hun capaciteiten en kiezen er dan (on)bewust voor om enkel nog binnen de eigen comfortzone te presteren. De durf om zichzelf nog uit te dagen is vaak klein. Zo merken we bijvoorbeeld dat jongeren vaak een goede uitlaatklep missen en onvoldoende beseffen van welke meerwaarde dit voor hen kan zijn. Vanuit die invalshoek organiseren wij telkens een 6 tal sessies om samen met jongeren binnen een veilige groepssetting via sport & spel aan de slag te gaan met assertiviteit.

4. BLACK BOX CHALLENGE
Bij de Black Box Challenge werken we via een pop-up concept. Dit houdt in dat we samen met de klant bekijken welke vraag hij/zij heeft (bvb teambuilding, verjaardagen, personal training, workshops, enz) en welk traject we hierin samen kunnen uitstippelen. We richten ons niet enkel tot individuen maar ook bedrijven, klasgroepen en gezinnen kunnen bij ons terecht met hun vragen. We bekijken de vragen vanuit de klant maar spelen binnen dit concept ook in op de noden die we voelen opkomen vanuit de samenleving.