Centrum Menselijke Erfelijkheid - Center for Human Genetics 2.62

Herestraat 49
Leuven, 3000
Belgium

About Centrum Menselijke Erfelijkheid - Center for Human Genetics

Centrum Menselijke Erfelijkheid - Center for Human Genetics Centrum Menselijke Erfelijkheid - Center for Human Genetics is a well known place listed as Organization in Leuven ,

Contact Details & Working Hours

Details

De missie van het Centrum Menselijke Erfelijkheid (CME) is om binnen de domeinen van de menselijke erfelijkheid, neurogenetica en kankergenetica patiënten te diagnosticeren, te behandelen en te begeleiden, hoogstaand onderzoek te verrichten, en up-to-date onderwijs aan te bieden.

Het doel van elke CME-medewerker is om, met behulp van genetische en moleculaire technologieën, het inzicht in menselijke ziekten te vergroten ten dienste van de patiënt en de samenleving.

We streven ernaar een internationaal centrum van excellentie te zijn in het domein van moleculaire genetica, en om een platform van genetische technologieën aan te bieden om klinische en fundamentele onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland te ondersteunen.

We stellen onze klinische diensten en wetenschappelijke expertise ter beschikking om patiënten raad te geven, diagnoses te stellen en therapeutisch in te grijpen. Ook denken we na over de sociale, ethische en psychologische impact van nieuwe inzichten en klinische praktijken in het gebied van de humane genetica op individuen en de gemeenschap.