CBOS Noord 3.73

4.7 star(s) from 39 votes
Hechtelsesteenweg
Leopoldsburg, 3970
Belgium

About CBOS Noord

Contact Details & Working Hours

Details

Het Centrum Basisopleiding en Scholing Noord (CBOS Noord) bevindt zich in Leopoldsburg en staat in voor :

de basisopleiding van alle nederlandstalige kandidaten vrijwilligers van Defensie


de nederlandstalige chauffeursopleidingen van Defensie


Op 19 december 2006 werd de autonomie van het CBOS Noord als eenheid een feit. De eenheid werd opgenomen in het Directoraat Generaal Vorming (DG Vmg). Dit sluit aan bij het centraliseringsproject van Defensie om alle opleidingsinstellingen onder één koepel te brengen.


De opleidingen zijn afgestemd op de huidige opdrachten en het nieuwe materieel van Defensie.

In de schoot van het CBOS Noord is er één instructiecompagnie die instaat voor de opleiding van de kandidaten op het professioneel, fysiek en karaktrieel vlak.

De Scholingscompagnie is verantwoordelijk voor alle nederlandstalige chauffeursopleidingen wielvoertuigen voor alle Nederlandstalige militairen van Defensie.

De Staf en Diensten compagnie zorgt voor de ondersteuning van het onderricht op het logistieke vlak om alzo het onderricht optimaal te laten verlopen.

De school draagt de begrippen communicatie, betrokkenheid, opleiding en scholing zeer hoog in het vaandel. De leerlingen staan in heel dit gebeuren centraal en worden dan ook optimaal begeleid tijdens hun vorming. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten en dit siert onze eenheid.