Cafeest 3.99

4.5 star(s) from 17 votes
Polderdreef 2
De Pinte, 9840
Belgium

About Cafeest

Cafeest Cafeest is a well known place listed as Organization in De Pinte ,

Contact Details & Working Hours

Details

Waar velen al eens over hadden gedroomd maar nooit hadden durven hopen werd in 2009 eindelijk werkelijkheid, 5 horeca zaken die de handen in mekaar sloegen om elk op hun manier te doen waar ze goed in zijn, de bevolking samen brengen en hun een onvergetelijke avond bezorgen.
Toenmalige organisatoren Bertrand De Bie en Luc Dekimpe brachten de 5 horeca zaken samen en stampten met de steun van het gemeentebestuur van De Pinte Cafeest uit de grond.

Het gemeentebestuur van De Pinte kocht het park en het bij horende kasteel aan om te vermijden dat deze groene long zou verdwijnen uit onze gemeente en daar zijn wij hen eeuwig dankbaar voor.
Na de grondige renovatie van het kasteel en de heraanleg van het park was het Cafeest die de opening van het evenementen park feestelijk mocht inzetten, met optredens van Lady Linn en het Swingschaap waren de eerste 1000 bezoekers een feit.
De jaren daarop volgde er nog heel wat artiesten die het mooie weer mochten maken tijdens Cafeest, o.a. Boogie Boy, Jean Bosco Safari, Cookies and Cream, Bart Jan Depraetere, Dirk Stoops, The Vicious en Sandrine waren al van de partij.

Dankzij onze trouwe bezoekers is Cafeest na amper vier edities een onmisbaar festival geworden.
Met een bezoekersaantal van 2000 festivalgangers vorig jaar belooft onze 5de verjaardag een groots volksfeest te worden met wederom de beste live bands, de gezelligste atmosfeer en hopelijk voor de 5de maal goed weer.

Buiten de harde inzet van de 5 horeca zaken vinden de organisatoren het belangrijk de toegang van dit evenement gratis te houden voor jong en oud, waarvoor dank aan alle vrijwilligers en sponsors die dit mee mogelijk maken