Brouwerij De Glazen Toren 3.66

4.9 star(s) from 15 votes
Glazentorenweg 11
Mere, 9420
Belgium

About Brouwerij De Glazen Toren

Brouwerij De Glazen Toren Brouwerij De Glazen Toren is a well known place listed as Food/beverages in Mere , Brewery in Mere ,

Contact Details & Working Hours

Details

Leraar en bierenthousiast Jef Van den Steen leerde zielsgenoot Dirk De Pauw eind jaren 1980 kennen via de gemeentepolitiek in Erpe-Mere. Zij begonnen bij wijze van hobby zelf te brouwen, maar omdat de brouwsels niet de verhoopte resultaten opleverden, besloten zij aan de Gentse hogeschool CTL (vandaag Hogeschool Gent) de opleiding tot brouwer te volgen. Hierna werd de kwaliteit van hun bier beter. Het succes van deze hobbybrouwsels zette beiden aan het denken om een meer professionele brouwerij op te zetten, zonder evenwel hun hoofdberoep op te geven. Uiteindelijk werd in 2002 de vennootschap De Glazen Toren opgericht, waarna het tweetal nog de versterking kreeg van een derde vennoot, Marc De Neef.

Na het eerste bier Saison d’ Erpe Mere werden al snel Ondineke, Oilsjtersen Tripel, Canaster Winterscotch en Jan De Lichte, dubbel tarwebier ontwikkeld. In 2008 kwam tenslotte Cuvée Angéligue het assortiment vervolledigen, een remake van een ooit in Wallonië vervaardigde en alom geprezen Cuvée.

Het succes kwam sneller dan verwacht en reeds na twee jaar drong de nood aan een grotere en professionelere brouwzaal dan de origineel geïnstalleerde 500 l brouwzaal zich op.

In Duitsland werd een nieuwe moderne brouwzaal van 2500 l besteld. Deze werd operationeel in de loop van 2007. Ook kwamen er nieuwe gistingstanks.

Toch bleven de capaciteitsproblemen zich opstapelen. De export naar de USA, Canada, Italië, Japan, Nederland en Groot- Brittannië kende een sterke stijging, en werd daarenboven ook nog verruimd naar Zweden, Finland en Denemarken.

Om de problemen aan te pakken werd een uitbreiding van de gebouwen noodzakelijk. Na het bekomen van de bouwvergunningen werd de brouwerij einde 2008 in een werf herschapen.

Er werd een tweede hergistingskamer gebouwd, een koelcel, een ruimte voor plaatsing van een nieuwe afvulmachine, magazijnruimte, en een kleine winkelruimte. Tenslotte werd de brouwerij voorzien van een laad – loskade voor vrachtwagens.

De brouwerij vult ondertussen haar bieren af in 75 en 150 cl – flessen en in vaten van 20 of 30 liter.