Bezoekerscentrum Bulskampveld 3.22

4.9 star(s) from 9 votes
Bulscampveld 9
Beernem, 8730
Belgium

About Bezoekerscentrum Bulskampveld

Bezoekerscentrum Bulskampveld Bezoekerscentrum Bulskampveld is a well known place listed as Government Organization in Beernem ,

Contact Details & Working Hours

Details

Het gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum. Actieve tentoonstellingen nodigen je uit om op ontdekking te gaan in het domein en het Houtland. Aan de balie kan je terecht voor het aankopen van toeristische publicaties, het lenen van veldwerkmaterialen of het reserveren van lokalen en/of begeleide activiteiten. Er is een zeer uitgebreid aanbod van activiteiten en mogelijkheden voor groepen.

Je ontdekt er de natuur en leert er over de streek. We helpen je graag verder op weg in het domein of in het Houtland.

Op de benedenverdieping van het kasteel kom je te weten wat er op het domein te beleven is. Zijn de boswachters aan het werk? Waarom braken uilen toch zoveel? En van wie zijn die voetsporen? Een interactieve tentoonstelling leert je om bomen te herkennen aan hun bladeren, hun knoppen of hun schors. Met zoekkaarten, thematische natuurgidsjes en microscopen kun je hier zelf op onderzoek.

Een verdieping hoger beland je terug in de tijd, in de salons van de kasteelheer. Maar het lijkt wel alsof ook hij zijn koffers pakte. Zijn schildersezels staan er nog, zijn zetel ook. Maar wat doet die ridder daar? Wie zal het vertellen? Konden de muren maar praten! In de erfgoedkamer hangen mooie vitrines met maquettes van monumenten. Op sommige plaatsen stond de tijd stil, op andere vloog die voorbij. Dat merk je aan de collectie prentkaarten van de kasteelheer. En blijkbaar verzamelde hij nog veel meer, kijk maar in het rariteitenkabinet.