Bakkerij Den Bakoven 2.99

5 star(s) from 33 votes
Diestsesteenweg 64
Meensel-Kiezegem, 3390
Belgium

About Bakkerij Den Bakoven

Bakkerij Den Bakoven Bakkerij Den Bakoven is a well known place listed as Bakery in Meensel-Kiezegem , Food/grocery in Meensel-Kiezegem ,

Contact Details & Working Hours

Details

Als derdegeneratiebakker zag ik de kloof tussen industriële bakkerijen en ambachtelijke bakkerijen verkleinen. De hoge personeelskosten in grotere bakkerijen legde een zekere efficiëntiedruk waardoor men zich verder verwijderde van de ware ambacht. Ik besloot te stoppen in de bakkerssector.
Na 8 jaar besloot ik samen met mijn echtgenote opnieuw een bakkerij te beginnen waar de ambacht centraal staat. Den bakoven werkt niet met kant en klaar oplossingen , geen bisquit- frangipanne- of watdanook-mixen. Geen aangekochte diepvriesproducten. We gebruiken zoveel mogelijk streekproducten zoals de Hagelandse appel en lokale hoevemelk. Onze broden worden clean label bereidt met lagere gistdosering en zelfgemalen meel. Het bakken gebeurd in een stokoude steenoven, wat ook weer voor mij persoonlijk een extra uitdaging geeft en tevens een meer uitgebakken product met meer karakter. Kortom, wij willen onze klanten opnieuw de simpele, eerlijk en gezonde broden en gebak aanbieden die volgens de oude methodes bereidt worden met eenvoudige grondstoffen.
Smakelijk,
Bakker Wim