Atheneum Lier - campus Anton Bergmann 3.09

4.2 star(s) from 5 votes
Anton Bergmannlaan 24
Lier, 2500
Belgium

About Atheneum Lier - campus Anton Bergmann

Atheneum Lier - campus Anton Bergmann Atheneum Lier - campus Anton Bergmann is a well known place listed as School in Lier , High School in Lier , Public School in Lier ,

Contact Details & Working Hours

Details

Campus Anton Bergmann in Lier is een kleine, kindvriendelijke middenschool waar een dynamisch lerarenteam kwaliteitsonderwijs verstrekt. Met onze 280 leerlingen zijn we een campus waarin we de kleinschaligheid kunnen behouden. Niet alleen blijkt uit onderzoek dat leerlingen beter presteren in een kleine school , ook zijn de jongeren minder afwezig en zijn er minder voortijdige schoolverlaters.



Daarbij komt nog dat we in onze kleinschalige school iedereen bij naam kennen en kort op de bal kunnen spelen. We creëren een aangenaam leer- en leefklimaat en werken dan ook met up-to-date didactisch materiaal o.a. digitale schoolborden, een interactief digitaal leerplatform, notebooks en tablets in de klas.



Op onze school vallen de kleine problemen sneller op en kunnen ze worden aangepakt voor zij kunnen evolueren tot een groter probleem. Zo komt bijvoorbeeld pestgedrag op een kleine school aanzienlijk minder voor.

Middenschool Anton Bergmann heeft een uitgewerkte leerlingenbegeleiding waarbij alle leerlingen van nabij gevolgd worden. Door overleg, zowel intern en indien nodig ook extern, proberen we de leerlingen zo goed mogelijk op te volgen en hen te steunen bij eventuele moeilijkheden. Na de eerste graad kunnen onze leerkrachten dan ook een passend advies uitbrengen met betrekking tot de studiekeuze in het hoger secundair onderwijs.