AquaMotion Hasselt 3.89

5 star(s) from 21 votes
Kempischesteenweg 434
Hasselt, 3500
Belgium

Contact Details & Working Hours

Details

AquaMotion is een zeer efficiënt programma omdat er meer spieren gelijktijdig in beweging worden gezet en men de spieren intensiever kan belasten zonder te overbelasten, dan bij sporten uit het water.
AquaMotion is ook anders dan gewone aquagym. Doordat men in een diep bad werkt dmv. een drijfvest en niet op een bodem kan staan zoals bij aquagym gebruikt men constant de buikspieren om het evenwicht te kunnen bewaren. Dit is ook goed bij rugklachten.
Om resultaat gericht te kunnen werken raden wij u aan om minstens 2x/ week te sporten. Ook al is AquaMotion zeer efficiënt, bij 1x/ week is de rust (6 dagen) te lang, en men verliest grotendeels het opgebouwde resultaat hierdoor. Bij 2x/ week heeft men nog maar 3 dagen rust, en dit is een enorm groot verschil in het trainingseffect. Het resultaat van de vorige training blijft grotendeels behouden en het effect van de volgende training zorgt voor een opbouw van het trainingseffect. 3X/ week zou ideaal zijn. Maar dat moet natuurlijk ook haalbaar zijn in de planning.
Om nog sneller resultaat te kunnen boeken, kan u overwegen om het principe van High Intensity Interval Training (H.I.I.T.) toe te passen. Dit programma duurt maar 20min, en wordt opgebouwd door korte maar zeer intense oefeningen waartussen bijna volledig wordt uitgerust. Hierdoor spreekt men een hoger percentage van de spieren aan (90% ipv 30-40% bij duurtraining zoals joggen), waardoor het lichaam chemische systemen in gang zet die men bij een gewone training niet kan activeren. Hierdoor is het trainingsresultaat nog groter. Het verbetert de stofwisseling, de bloedwaardes (bijv. insulinegevoeligheid), de doorbloeding van de spieren (met een lagere bloeddruk), vetcellen worden gemakkelijker afgebroken, enz... Wel moet men al een beetje een basisconditie hebben en geen grote lichamelijke problemen om dit programma te kunnen aanvatten. Het voordeel van H.I.I.T. bij AquaMotion is, dat het veel veiliger is dan H.I.I.T. uit het water. Men heeft veel minder risico's op overbelastingen en kwetsuren. AquaMotion is dan ook ideaal voor H.I.I.T.. Het is het meest efficiënt en het veiligste programma op de markt.
Mocht u lichaamsklachten hebben dan kan het programma ook individueel en specifiek worden aangepast aan de beperking. We hebben speciaal aangepaste programma's voor rugklachten, spierletsels, of gewrichtsproblemen.
Ook kan u medisch revalideren op voorschrif van een arts bij AquaMotion, bij onze kinesist Cedric Slock. Dit zowel via manuele kinesitherapie en oefentherapie, aangevuld eventueel met aquatherapie.
Probeer alvast eens een gratis proefles. Hiervoor kan u een afspraak maken op 011/371986.