Albert I & de Grote Oorlog - la Grande Guerre 2.81

4.7 star(s) from 3 votes
Kasteel van Rumbeke Moorseelsesteenweg
Roeselare, 8800
Belgium

About Albert I & de Grote Oorlog - la Grande Guerre

Albert I & de Grote Oorlog - la Grande Guerre Albert I & de Grote Oorlog - la Grande Guerre is a well known place listed as Landmark in Roeselare , History Museum in Roeselare , Non-profit Organization in Roeselare , Historical Place in Roeselare ,

Contact Details & Working Hours

Details

Het Belgisch leger en Koning Albert I speelden een cruciale rol in de Eerste Wereldoorlog. Iedereen lijkt dat vergeten te zijn. Met deze tentoonstelling wordt er getracht dit hiaat in het aanbod van Wereldoorlog I activiteiten op te vullen.

DEEL 1: KONING ALBERT I
Dit is het vaste gedeelte van de tentoonstelling.
Koning Albert I werd door zijn briljante en humane strategieën een zeer populair vorst in binnen- en buitenland.
Hij weigerde zijn soldaten als kanonnenvoer op te offeren, wat de andere opperbevelhebbers wel deden en waardoor deze oorlog zoveel slachtoffers eiste.

DEEL 2: DE ROL VAN HET BELGISCH LEGER
Deel 2 volgt de evolutie van de oorlog en wordt om de 2 jaar aangepast. Hier kom je te weten hoe 'Brave Little Belgium' op de wereldkaart werd gezet.

Een unieke tentoonstelling over een half vergeten onderwerp op een prachtige locatie.
Mis dit niet!
Kom je onderdompelen in het Belgisch oorlogsverleden en bewonder tegelijk één van de oudste Renaissancekastelen van het land.Later kan je een kijkje nemen in het provinciaal domein Sterrebos dat de locatie omringt.
Doe interactief mee! Kijk, luister, raak aan, beleef!