Avusturya İslam Federasyonu - Kadınlar Teşkilatı 3.15

5 star(s) from 3 votes
Amberggasse 10
Feldkirch, 6800
Austria

About Avusturya İslam Federasyonu - Kadınlar Teşkilatı

Avusturya İslam Federasyonu - Kadınlar Teşkilatı Avusturya İslam Federasyonu - Kadınlar Teşkilatı is a well known place listed as Community Organization in Feldkirch ,

Contact Details & Working Hours

Details

Göçmen kadınların ilk neslini, geldikleri ülkelerde bile, örneğin Türkiye’de dahi, okuma ve meslek edinme imkanı olmayan ev kadınları oluşturuyordu. Avusturya’ya göçün ilk dönemlerinde de bu açığın giderilme imkanları yetersizdi. Yerel dilleri konuşamayan anne ve ev kadını konumundaki kadınlarımız, günlük hayatlarında pek çok kısıtlama ile karşılaştı.

Avusturya İslam Federasyonu, Kadınlar Teşkilatı pek çok hizmet ve çalışma ile Avusturya’da yaşayan Müslüman kadınlarla genç kızların sosyal yaşamda yer almalarını teşvik etmiş ve müslüman kadınlarla genç kızların eğitim imkanlarından yararlanmalarına öncülük etmiştir. Bunun için müslüman kadınların Almanca öğrenmelerini de teşvik eden teşkilatımız, kadınların şube ve cemiyetlerde de görev alarak toplumsal hayatta yönlendirici olmaları için cesaret vermiştir.

Kadınlar Teşkilatı, dinî eğitime özel değer vermiş ve şuurlu bir dinî hayatın ancak bu eğitimle mümkün olacağına inanmıştır. Bunun için Kadınlar Teşkilatı, kadınlarla genç kızlara yönelik seminerler ve eğitim programları düzenlemektedir. Bununla birlikte, evlilik, çocuk eğitimi ve sağlık alanlarında da özel seminerler verilmekte ve eğitim programları düzenlenmektedir.

Kadınlar Teşkilatı bünyesinde oluşturulan Kadınlar Gençlik Teşkilatı’da genç kızlara hizmet vermektedir.